Lisa Carletta

Hoe reinig je vloerkleden op de beste manier?

Hoe reinig je vloerkleden op de beste manier?

Er bestaat waarschijnlijk geen grotere frustratie dan wanneer je een prachtig vloerkleed hebt en er gebeurt een ongelukje. Je kind laat een fles ranja vallen of er valt een kop koffie op het kleed. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje en het is enorm frustrerend wanneer je zo hard je best doet om je kleed mooi te houden en er gebeurt een ongeluk. Gelukkig zijn er een aantal tips om je vloerkleed goed te reinigen.

Blijf rustig

Wanneer je een lelijke vlek in je vloerkleed hebt gekregen is het belangrijk om rustig te blijven. Ga niet in paniek een doek pakken en begin niet als een gek te poetsen met allerlei schoonmaakmiddelen die je in huis hebt. De kans dat je dan de schade juist veel erger maakt, is enorm. En dat is natuurlijk zonde. Blijf dus rustig.

EHBO voor het vloerkleed

Als er plots een ongeluk gebeurt met het vloerkleed zoals een glas wijn die er overheen gaat dan moet je natuurlijk acuut handelen. Met rode wijn is het bijvoorbeeld belangrijk dat je er direct zout op strooit. Door het zout op het vloerkleed laat de rode wijn los en kan deze niet goed hechten. Zo kun je dan vrij snel het kleed schoonmaken.

Onderhoud van het vloerkleed

Naast acute zaken zoals een glas wijn over het vloerkleed is het ook belangrijk om regelmatig jouw vloerkleed schoon te maken. Wanneer je namelijk niet goed onderhoud pleegt aan jouw vloerkleed dan krijg je ook te maken met plekken die er waarschijnlijk niet meer goed uit gaan of dat het kleed lelijk wordt.

Een vloerkleed onderhouden kun je bijvoorbeeld doen door een stoomreiniger aan te schaffen en je kleed regelmatig met een stoomreiniger schoon te maken. Zeker wanneer je een vloerkleed hebt die hoogpolig is dan is dit echt een goede aanrader! De stoom komt namelijk makkelijk dieper in het kleed en neemt bacteriën en troep met zich mee.

Zoals je kunt lezen zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om jouw vloerkleed weer mooi en netjes te krijgen. Zo heb je er lang plezier van.

Meer te weten komen

meubels

decoratie

schilderijen