Lisa Carletta

Welke decoratie past het best bij jouw interieur?

Welke decoratie past het best bij jouw interieur?

Je woning op een goede manier inrichten kan een vreselijke lastige klus zijn. Je hebt van die mensen die weten precies wat ze met hun woning willen doen. Ontzettend frustrerend is dat als je dan weer allerlei mooie foto’s voorbij ziet vliegen op Facebook op Instagram terwijl jouw huis een bijeengeraapte bende is en jij maar blijft puzzelen hoe je jouw huis zo mooi mogelijk kunt inrichten. Lastig! Gelukkig kun je hier een aantal tips lezen hoe je jouw huis goed kunt decoreren.

Een goede inrichting begint bij inzicht

Wanneer je van plan bent om jouw woning een nieuwe touch te geven met leuke decoraties is het belangrijk om eerst inzicht te krijgen in waar jouw interesse precies in zit. Wat vind jij mooi? Hou je van een strakke moderne inrichting of ben jij bijvoorbeeld iemand die dol is op tierelantijnen? Als je voor jezelf een idee hebt wat je mooi vindt, wordt het makkelijker om gericht te zoeken.

Overdrijf niet met decoraties

Eigenlijk met alles geld het volgende, overdrijf niet! Overal waar té voor staat, dat is vragen om ellende. Dat geldt ook voor te veel decoraties. Dat maakt een ruimte vaak juist erg onrustig en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Wanneer je dus gebruik gaat maken van decoraties is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je dit doseert.

Begin gewoon met een mooie wandplank aan de muur, doe hier een paar leuke decoraties in en je bent voor nu klaar. Je kunt later altijd nog decoraties toevoegen wanneer je dit toch mooier vindt.

Kijk goed naar kleur

Als je decoraties in je woonruimte wilt toevoegen is het heel erg belangrijk dat je goed let op de kleuren die je nu al in je huis hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een mooie hoekbank hebt staan in een taupé kleur dan kun je natuurlijk niet zomaar alle decoraties toevoegen die je maar wilt. Dan moet je goed kijken of de kleuren wel bij elkaar matchen.

Kleur is dus uiteindelijk heel erg bepalend wanneer je wilt gaan decoreren. Bespaar jezelf een teleurstelling en zorg ervoor dat je goed weet welke kleuren je in je ruimte wilt toepassen. Vind je dit lastig? Dan kun je ook gebruik maken van kleurstalen. Deze kun je vaak gratis krijgen bij de bouwmarkt. Zo kun je visueel maken of de kleuren matchen.

Meer te weten komen

meubels

vloerkleden

schilderijen