Lisa Carletta

Welke stijlen schilderijen hang je in je slaapkamer?

Welke stijlen schilderijen hang je in je slaapkamer?

Een van de moeilijkste ruimtes om te stijlen in huis is toch wel de slaapkamer. Het nadeel van de slaapkamer is namelijk dat het dan al snel te druk wordt en een slaapkamer moet juist een plek zijn waar je heerlijk tot rust kunt komen na een lange dag. Waar je je weer kunt opladen voor een nieuwe dag door een goede nachtrust. Het gebruik van schilderijen in de slaapkamer begint steeds meer een hippe trend te worden. Maar hoe weet je nu welke stijl het beste past in jouw slaapkamer? Dat lees je hier!

Schilderijen op de slaapkamer, waarom?

Wellicht vraag je jezelf af waarom het nu zo’n goed idee is om schilderijen in de slaapkamer op te hangen? Maar dit heeft meerdere redenen. Een schilderij kan jouw muur in de slaapkamer een hele fijne opfrisser geven. Maar niet alleen een opfrisser, maar ook karakter en sfeer. Juist dat laatste is namelijk heel erg belangrijk.

Een slaapkamer is gevoelig voor sfeer. Maar je wilt wel de juiste sfeer zodat je niet een drukke ruimte krijgt die veel prikkels geeft. Wanneer je namelijk veel prikkels krijgt voor het slapen gaan zul je merken dat je onrustiger slaapt en vaak ook niet diep genoeg. Met andere woorden, je rust niet uit. Schilderijen op de slaapkamer zijn dus helemaal top, maar dan wel de goede!

Welke schilderen passen op de slaapkamer?

Vooral rustige schilderen zijn geschikt voor op de slaapkamer. Denk dan bijvoorbeeld aan een mooi landschap, of een paar simpele kleuren in een abstracte vorm. Zorg ervoor dat het niet een heel druk schilderij is dat heel erg afleidt of vreselijk de aandacht trekt. Het schilderij moet sfeer brengen in de slaapkamer, maar niet dominant aanwezig zijn.

Kies het juiste formaat

Het is ook heel erg belangrijk om het juiste formaat schilderij te kiezen. En ook de hoeveelheid. Kies je voor één schilderij of hang je gelijk de muur vol met een aantal lijsten? Overdrijven is nooit een goed idee. Daarom kun je beter één of twee mooie schilderijen kopen in plaats van dat je een muur vol hangt.

Kies een mooi schilderij die jou rust en een fijn gevoel geeft, dan weet je altijd zeker dat je het juiste schilderij hebt gekozen. Slaap lekker!

Meer te weten komen

meubels

decoratie

vloerkleden