Lisa Carletta

Je meubels een opknapbeurt geven. Hoe doe je dat?

Je meubels een opknapbeurt geven. Hoe doe je dat?

Mooie meubels in je huis hebben is natuurlijk heel erg fijn want die bepalen wel de sfeer en uitstraling van jouw woonkamer. Maar meubels gebruik je dagelijks over het algemeen vrij intensief. En dan kan het zo zijn dat de meubels na verloop van tijd niet zo mooi meer zijn. Ze worden wat vaal of er ontstaan krassen en deukjes, dat is natuurlijk zonde. En ja, nieuwe meubels kopen is niet zo goedkoop. Maar gelukkig kun je de meeste meubels zelf heel mooi opknappen en hier lees je hoe je dat kunt doen.

Waarom meubels opknappen?

Misschien vraag je je af na het lezen van bovenstaande waarom het nou zo handig is om zelf meubels op te knappen? Allereerst, nieuwe meubels zijn over het algemeen best duur. Als je bulkt van het budget dan kun je natuurlijk met gemak nieuwe meubels kopen maar, aan de andere kant is het juist ook leuk om zelf meubels op te knappen.

Ooit heb je natuurlijk de meubels gekocht, of gekregen en ze hebben vaak al jarenlang met veel plezier in jouw woning gestaan. Dan is het ergens ook wel zonde dat de meubels weggegooid moeten worden. En dat is dus ook niet nodig.

Geef je oude meubels een frisse look

Het zal je verbazen hoe simpel het is om jouw meubels een nieuwe, frisse look te geven. Dit kan je heel simpel bereiken door bijvoorbeeld jouw meubels te verven. Wanneer je dit ook nog eens combineert met bijvoorbeeld een nieuw kleurtje op de muur of een nieuw behangetje dan zul je verbaasd zijn wat voor geweldig effect dit heeft op jouw ruimte.

Losse onderdelen vervangen

Wanneer je bijvoorbeeld een heel mooi antiek kastje hebt en die wil je een nieuw leven geven dan kun je bijvoorbeeld na het opschuren, schilderen en aflakken van de kast ook eens de handgrepen vervangen. Dat is een simpele en eenvoudige manier om de kast een heel nieuw uiterlijk te geven. Het zal je verbazen wat voor een andere look jouw kastje krijgt met nieuwe handgrepen.

Zo kun je bijvoorbeeld ook je huidige keuken een nieuw uiterlijk geven. Wat nieuwe handgrepen, kastjes schilderen en voilà! Je keuken is weer als nieuw.

Wrap je meubels

Een hele leuke manier om je meubels nieuw leven te geven is het ‘wrappen’ van de meubels. En nee, dit is niet zo’n heerlijke tortilla gevuld met sla en vlees. Maar wrappen is een manier waarmee je met speciale folie heel makkelijk de meubels als het ware opnieuw kunt inpakken. Zo krijgen je meubels een ander uiterlijk.

Wrappen wordt steeds populairder. En dat komt waarschijnlijk door het gemak waarmee je meubels helemaal nieuw kunt maken. Je hoeft niet een klus held te zijn om je meubels te wrappen, gewoon goed de instructies opvolgen en je meubels zijn weer als nieuw.

Meer te weten komen

decoratie

vloerkleden

schilderijen