Lisa Carletta

Slaapkamer

Slaapkamer schilderen

De slaapkamer is de plek waar je ’s avonds tot rust komt. Des te belangrijker dus dat de kleuren hieraan bijdragen! Is dit niet het geval, laat dan je slaapkamer schilderen door een schilder. Hij geeft je een persoonlijk kleuradvies, zodat je zeker weet dat je de juiste kleur kiest. Je slaapkamer ziet er weer prachtig uit!

Waarom de slaapkamer laten schilderen?

De slaapkamer is misschien wel een van de meest gebruikte kamers in huis. En hoewel je gasten de slaapkamer vaak niet te zien krijgen, is het wel de plek waar je ’s avonds tot rust moet komen! Slordig schilderwerk of een vergeeld plafond komen je rust niet ten goede. Daarom is het slim om eens in de zoveel tijd je slaapkamer te schilderen!

Bovendien is de slaapkamer echt je eigen plekje. Het is belangrijk om deze eigen te maken, zodat je je hier helemaal thuis voelt. Een goede manier om dit te doen is door de slaapkamer te schilderen en de kleuren te geven die je mooi vindt!

Wat kost het schilderen van de slaapkamer?

Het schilderen van de slaapkamer kost net zoveel als het schilderen van iedere andere kamer in huis. Het spuitwerk kost gemiddeld €6,- tot €10,- per m² en voor standaard sauswerk liggen de kosten rond de €10,- tot €15,- per m². Het verven van het plafond is iets duurder omdat de vakman hier extra materiaal voor in moet zetten.

Slaapkamer schilderen: kosten

Werkwijze Gemiddelde prijs per m² (inclusief verf, materiaal en btw)
Sauswerk €10,- tot €15,-
Spuitwerk €6,- tot €10,-

Ben jij op zoek naar een schilder voor het schilderen van de slaapkamer? Hier vind je een handig overzicht van de beste schilders!

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij het verven van je slaapkamer zijn er veel mogelijkheden. Vraag jezelf eerst eens af welk kleurenschema je wilt gebruiken. Uiteraard bepaal je dit zelf: voor een rustige sfeer zijn aardetonen en lichte kleuren aan te raden. Dit is goed te combineren met een accentmuur in een donkere kleur: dit geeft je slaapkamer een hele luxe en intieme ruimte!

Een leuk idee is om ook je plafond of een stukje hiervan mee te schilderen in dezelfde accentkleur, zo creëer je een knusse hoek, heel geschikt voor je bed.

Een andere optie zijn grafische vormen op de muur! Dit geven de ruimte een speels gevoel waardoor het groter lijkt. Denk bijvoorbeeld aan geschilderde vlakken met schuine lijnen of juist ronde vormen. Hiervoor is het slim om een vakman in te schakelen, zodat de grafische vormen echt goed tot z’n recht komen.